lauantai 11. huhtikuuta 2020

Fresh start osa XXl.


Kuka, mitä, miksi?

Olen perhonen, kirjoitan tätä anonyymisti, koska se tuntuu turvalliselta. Tämä on mun safe place, johon voin estoitta avautua mun painoasioista. Paino, ylipaino ja lihavuus ovat niin henkilökohtaisia asioita, herkkiä asioita, tunnepitoisia asioita, joten tällä hetkellä anonymiteetti tuo itselleni turvaa. Kuitenkin haluan jakaa ajatuksiani, saada ja antaa vertaistukea.

Lääkäriltä apua painonpudotukseen

Lääkärikäynti keskellä koronatilannetta. On tullut aika saada ammatillista apua. Sain ajan painoasioihin perehtyneelle terveyskeskuslääkärille. Kymmenittäin uusia alkuja, yrityksiä, repsahduksia, kyyneleitä, hikeä ja verta (ainakin henkistä verenvuotoa).
Aloituspaino 110kg, BMI 38.5 vaikea lihavuus. Ryhmiä ei sairaalalla järjestetä, koska poikkeustila, mutta 5-7% pudotettava painoa, sitten katsotaan lähete sairaalaan lihavuusleikkauksen tiimoilta. Ensi viikolla luvassa labrakäynti ja lääkäri soittaa seuraavalla viikolla. Kaiken kaikkiaan mulle jäi huomioitu ja kuultu olo tuolta käynniltä. Helpottunut ja hyvä fiilis.

Ajatukset jumissa

Nyt olen kuitenkin jumissa. Aloituskuvat olen ottanut jo ennen lääkärikäyntiä. Tänään mittaan itseni. Jännä verrata noita vanhoja juttuja tuossa blogin sivussa, useampi vuosi välissä ja jälleen ollaan samassa pisteessä. Onneksi ei sentään juurikaan enempää ole tullut. Viimeksi kirjoitin tänne 2016, aloitin silloin juuri lähihoitajan opinnot. Valmistuin 2018, kohta kaksi vuotta sitten! Nyt tarkoituksena olis pystyä tehdä töitä vielä myöhemminkin, ettei nilkat ja polvet tai selkä paukahda rikki. Liikuntaa olen harrastanut ja liikun töihinkin kävellen tai pyörällä, mutta syömiset ovat taas pahasti retuperällä. Juon liian vähän vettä. Nyt pitäisi päättää, miten mä lähestyn tätä painon pudotusta. Kaivanko esiin Fitfarmin ohjeita, tilaanko pussikeittoja tueksi vai miltä kantilta mä tätä nyt aloitan. Tuntuu, että tämän lääkärikäynnin myötä, kaikki vanha tieto päästä on hävinnyt, puff vaan. 

Lautasmalli, vähemmän hiilareita, herkut pois, lisää vettä, enemmän kasviksia ja salaattia taas, meal preppiin tutustumista, koska ma-pe mies  ja makaronimössöt, kun itse oon töissä, vähemmän valmiseväitä, enemmän marjoja ja hedelmiä, vähän vielä lisää vettä. 

Ehkä tässä nyt viikonlopun prosessoin tätä ja teen ruokalistaa ensi viikolle, vettä lipitellen ja ihanasta ilmasta ulkona nauttien!


Aurinkoista pääsiäistä!


2 kommenttia: